Вітаємо!
Скористайтесь іншим браузером, щоб переглянути наповнення цієї сторінки. Ми радимо використовувати Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge або Safari.

вул. Козацька, 120/4, корпус «Ж», 1-й поверх, Київ, 03022, Україна


+38 044 461 9670
elko@elko.ua

Як утримувати ресторан у чистоті: рішення для санітарної обробки гостьового залу та кухні

SanitySystem_Restaurants_ELKO_ua
Усі шеф-кухарі, особливо зіркові, говорять, що креативності тих, хто готує на кухні, стильного оформлення залу та чудового обслуговування недостатньо. Щоб забезпечити успіх ресторану, необхідно також подбати про чистоту та регулярно проводити обробку всіх приміщень, а також працювати над дотриманням санітарних норм та забезпечити безпеку робітників та відвідувачів. Тож давайте звернемо увагу на декілька корисних методів ефективної санітарної обробки залу та кухні у ресторані.
Виконання правил гігієни у закладах громадського харчування необхідне для того, щоб бути в змозі запропонувати відвідувачам безпечні продукти харчування та перебування у приміщенні без шкоди для здоров’я. Безпечність продуктів харчування гарантується їх належним зберіганням та приготуванням, а також тими санітарними процедурами, що їх дотримуються у ресторані. Не дивно, що міжнародний протокол HACCP для ресторанів та барів описує правила санітарної обробки кухні, а також усіх приміщень ресторану, включаючи гостьовий зал та туалети. Причина очевидна: віруси, спори цвілі та бактерії надзвичайно легко пересуваються у повітрі, переносячись з поверхні на поверхню.

Як же тоді ідеально очистити та дезінфікувати кухню та зал? Почнемо з трьох важливих рекомендацій:
1. Завжди дотримуйтесь правильної послідовності операцій чищення та дезінфекції.
Порядок операцій очищення має важливе значення, оскільки він дозволяє спочатку видалити найбільший бруд і після цього поступово зібрати дрібніші частинки, забезпечуючи чистоту та блиск поверхонь і обладнання. У більшості випадків, необхідне і вологе прибирання, тому що властивості дезінфікуючих засобів частково нейтралізуються брудом. Тому правильна процедура передбачає таку послідовність дій: видаліть найбільші залишки бруду, очистіть поверхні відповідними засобами, змийте (за необхідності), продезінфікуйте і, нарешті, проведіть миття підлоги (якщо потрібно).

2. Змінюйте санітарні вимоги для приміщень ресторану відповідно до ступеня їх забруднення.
Потрібно приділяти більше уваги поверхням, що піддаються найвищому ризику забруднення, тим, які зазвичай контактують з руками відвідувачів та продуктами харчування: ручками, вимикачами, сільничками, меню, стільницями, плитами, кухонним обладнанням. Насправді не всі приміщення ресторану однаково схильні до ризику мікробіологічного забруднення, і врахування цього дозволяє оптимізувати санітарну обробку та заощадити час і сили. Ідеальна санітарна обробка всієї кімнати з її поверхнями та сотнями предметів, які потенційно забруднені, з використанням лише традиційних серветок та дезінфікуючих засобів, може знеохотити навіть самих заповзятливих і є дуже складним процесом. Однак існують високоефективні професійні рішення, які можуть значно зменшити бактеріальне та вірусне забруднення в кожному куточку ресторану та ефективно протидіяти ризику забруднення приміщень та їжі, допомагаючи персоналу підтримувати ідеальну санітарну чистоту на кухні та у залі.

3. Використовуйте лише професійні рішення.
Оскільки вони призначені для роботи зі складними та специфічними потребами в санітарній обробці ресторану, що дуже відрізняються від вимог до звичайних побутових засобів, і з цієї причини повинні мати спеціальне маркування та паспорт безпеки, що вказує на можливість інтенсивного та щоденного використання.
Ви це добре знаєте: щоденна санітарна обробка всіх приміщень ресторану вимагає багато часу та зусиль. Ось чому ми, як правило, робимо це регулярно лише у тих частинах приміщень, які найбільш схильні до забруднення, та не звертаємо нашу увагу на стан інших місць. Це практичне рішення може поставити під загрозу здоров’я персоналу та відвідувачів і має суттєві недоліки: перебування в потенційно зараженому середовищі не створює у персоналу та клієнтів відчуття безпеки, не захищає від можливих скарг та, у довгостроковій перспективі, через погані відгуки піддаючи ресторан ризику зменшення відвідуваності та падіння доходів – це сценарій, якого можна легко уникнути.

Існує така санітарна обробка ресторану, яка дозволяє захиститись від цих ризиків простим, швидким та зручним способом. Санітарна обробка приміщень озоном надає в цьому сенсі великі можливості для ресторанів завдяки високонадійному обладнанню, такому як генератор озону SANY PLUS, який працює повністю автоматично і дозволяє дезінфікувати приміщення, коли це необхідно, та не потребує участі кваліфікованого персоналу, економить на витратах на хімічні дезінфікуючі засоби, гарантуючи:
  • Високий рівень безпеки на кухні та у гостьовому залі: дезінфекція кухні та залу озоном мінімізує присутність вірусів, бактерій та цвілі, оскільки озон - це природний газ, здатний радикально зменшити кількість мікроорганізмів.
  • Повну гігієнічну чистоту ресторану: оскільки озон це газ, він здатний легко очищати ресторан навіть у місцях, якими нехтують, або в куточках, до яких зазвичай важко дістатися за допомогою традиційних ганчірок чи звичайного пилососа.
  • Усунення запахів, що надходять з кухні: запахи, що виникають під час приготування їжі, можуть представляти собою елемент дискомфорту для відвідувача, який сидить у гостьовому залі. У той час як звичайні дезодоранти лише маскують запахи, озон повністю їх усуває, розщеплюючи молекули неприємних запахів на частинки.
Нарешті, заспокоїти відвідувача важливо! Як повідомити, що ресторан регулярно та ретельно дезінфікується, а тому у ньому завжди чисто та безпечно? SANY PLUS постачається з набором, що включає знаки "виконується санітарна обробка", табличку, що встановлюється всередині приміщення, фірмову наклейку на вікно та має офіційний Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, що видано Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
  1. Новини
  2. Як утримувати ресторан у чистоті: рішення для санітарної обробки гостьового залу та кухні